En komplet guide omhandlende træningselastikker

At holde formen vedlige ved hjælp af en træningselastik er blevet utrolig populært idag. Mange vælger sågar at tage elastikken med på kontoret. På den måde kan man få liv i kroppen ved at lave et par øvelser, og så er man klar til at arbejde igen.

Mange bruger også træningselastikken til at opbygge muskelmasse. Fordelen ved en elastik er, at den kan bruges overalt, og derfor er den meget populær i træningscentret.

Alligevel bliver træningselastikken primært brugt til at forebygge skader. Redskabet er perfekt til at lave skadesforebyggende øvelser til lyske og skulder. I en sportsgren som f.eks. håndbold er træningselastikken utrolig vigtig, da man bruger armen rigtig meget. Her kan man forebygge eventuelle skader ved at lave nogle simple øvelser, inden man går i gang med dagens træning. Inden en kamp kan det også være godt at varme skulderen op med en træningselastik.

Det er vigtigt at nævne, at det langt fra kun er professionelle sportsudøvere, som gør brug af træningselastikker. Det er i den grad også unge spillere, som gør brug af redskabet. Personligt gør jeg selv brug af træningselastikker inden træning og kamp. På den måde er skulderen allerede varmet op, når jeg skal til at spille håndbold.

Sidst men ikke mindst bliver træningselastikken også brugt til genoptræning. Her er elastikken alle tiders, da man selv kan bestemme tempoet, og selv vælge hvor “hårdt” man går til den.

3 gode træningselastikker

For at gøre valget nemmere har jeg udvalgt 3 forskellige træningselastikker, som er af virkelig gode kvaliteter. De er holdbare, og derudover er prisen ikke til at klage over.

Carite Flexband 0,5 mm.carite-flexband-traeningselastik-0-5

Flexband-træningselastikket fra Carite, denne model 0,5 mm. tykt, er fremstillet i et slidstærkt latexmateriale, som har en lang levetid.

Materialet er yderst komfortabelt og blødt.

Belastningen er relativ hård, så dette træningselastik anbefales til styrketræning og skadesforebyggelse.

Se produktet her!

Carite Flexband 0,3 mm.

Carite Flexband træningselastik, som er 0,3 mm. tykt, men stadig er yderst slidstærkt og har en lang levetid.

Materialet, som elastikken er lavet af, er behageligt og blødt.

Da elastikken er relativ tynd, giver den ikke ret meget modstand. Den er dog helt idéel til genoptræning af skadede områder, hvor der skal laves meget lidt belastning.

Se produktet her!

Forskellige typer træningselastikker

Overordnet set findes der to forskellige typer træningselastikker:

Træningselastik uden håndtag: som navnet antyder, er dette en træningselastik uden håndtag. Det der er meget vigtigt at tænke på, når du skal købe din træningselastik, er, at du med en elastik uden håndtag helt selv kan vælge din modstand. Mine egne erfaringer med denne type elastik er, at de nemt går i stykker. Jeg har ofte revet træningselastikken over, når jeg har lavet øvelser. Dog er det for det meste et spørgsmål om, hvilke kvaliteter elastikken er lavet af.

Træningselastik med håndtag: som navnet også antyder her, er dette en træningselastik med håndtag. Med sådan en elastik har du to håndtag og et stykke solidt gummi imellem håndtagene.

Modstand/Belastning: Træningselastikker har en bestemt belastning, som udtrykkes ved at inddele dem i henholdsvis “lav”, “medium” og “hård” belastning. Fælles for alle træningselastikker er, at jo mere de bliver trukket ud, desto hårdere bliver modstanden/belastningen.

Gode øvelser med elastik

Umiddelbart vil jeg ikke anbefale nogle bestemte øvelser. Hvis du skal bruge træningselastikken til styrketræning, vil jeg anbefale dig at kontakte en vejleder. Hvis du bruger elastikken til genoptræning, så har du sikkert fået nogle øvelser af din læge. Hvis ikke, så kan jeg kun anbefale dig at tage fat i din læge.

Sissel har lavet en video med nogle særdeles gode øvelser. Du kan se videoen herunder:

Den Intelligente Krop har også lavet en fin video med 2 forskellige øvelser:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
En komplet guide omhandlende træningselastikker, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.