Kan kosttilskud hjælpe en håndboldspiller?

Kosttilskud kan fås i mange forskellige slags, doser og hvad ellers. Spørgsmål vi vil vende i dag er dertil om de kan have en positiv og nyttig effekt for en som spiller håndbold.

Kreatin

Kosttilskud

Kosttilskud

De fleste har hørt om kreatin efter som det højst sandsynligt er det mest undersøgte og gennemforskede kosttilskud der findes på det lovlige marked. Du kan finde anmeldelser af kreatin ved at klikke her. Alle indtager dagligt kreatin via sin kost og det er ikke unormalt for en aktiv spiller med en god appetit, at indtage omkring 1-2 gram via sin vanlige kost. Der skal dog en smule mere kreatin til for de fleste, at opfylde deres kreatindepoter som er at finde i musklerne selv.

Det kreatin gør er, at bidrage musklerne med ATP som gør, at de i en hurtigere fart kan restituere imellem eksplosive udbrud af energi. Det kan i håndbold sammenhæng sammenlignes med et kontra angreb og derefter et hurtigt returløb hvori dine benmuskler vil have opbrugt en del af dens ”kortvarige” energi. Kreatin vil derfor gøre, at spilleren fra eksemplet i højere grad vil have genskabt energi til endnu en kontra eller blot et hurtigt opløb mod modstanderens mål. På den måde kan dette billige kosttilskud altså hjælpe en spiller med, at give sig dét ekstra og yde en større indsats på banen.

Klik for at se det bedste kreatin på markedet

Er kreatin for alle?

Nej kreatin virker ikke for alle mennesker. Cirka 10% af alle oplever ikke nogle resultater ved brug af kosttilskuddet kreatin fordi de har et naturligt højt indhold af kreatin i deres muskler. (læs alt om kreatin lige her). Dertil vil en håndboldmålmand få tæt på intet ud af at indtage det. Specielt fløjspillere som løber meget og har små pauser på fløjen og i de fleste tilfælde løber mange kontras vil kunne opleve en hjælp ved indtag af dette kosttilskud. Det er ikke sikkert, at spilleren selv vil kunne mærke forskellen, men ikke desto mindre vil det som i et træningscenter med vægte og gentagelser vise sit tydeligt præg.

Hvilke andre kosttilskud kan hjælpe en håndboldspiller

Størrelse og vægt kan for mange spillere være et must og dertil kan weight gainer såvel som proteinpulver formentlig skubbe dem i en mere muskuløs og stærk retning som specielt i nærkontakt og forsvar vil være en kæmpe force. Vi har alle set hvordan Kasper Nielsen (forsvarsspiller på det danske landshold) er i stand til, at tilbageholde modstandere grundet elementær råstyrke og størrelse.

Læs mere om kosttilskud her

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Kan kosttilskud hjælpe en håndboldspiller?, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Leave a Reply