Håndboldsko

Når du begynder på at spille håndbold, er et par håndboldsko et “must”. Det skal gerne være et par lækre sko, som giver foden god støtte samtidig med, at skoen giver stødabsorbering.

Det er nemlig ikke nok med at have et par almindelige sko, når der dyrkes håndbold. Håndboldskoen er specielt opbygget, så du får den optimale støtte på foden. – Støtten som håndboldskoen giver er blandt andet når du hopper, vrider, falder, drejer og lander. Støtten er altså med til at forebygge skader.

Markedet er kæmpe, og det kan være rigtig svært at finde ud af, hvilke sko der er de bedste. Derfor har vi lavet denne side, hvor vi tager udgangspunkt i tre håndboldsko, som vores eksperter mener, er de bedste på markedet i skrivende stund.

Klik her for at se udvalget af håndboldsko

Håndboldsko til målmand

Målmænd skal ikke nødvendigvis have nogle kæmpe og tunge håndboldsko med en tyk sål. Rigtig mange målmænd bruger den sko, der hedder Adidas Handball Spezial. Målmanden kan bevæge sig ekstremt hurtigt i skoen samtidig med, at skoen har de vigtigste ting, en håndboldsko skal have.

Så hvis du er på udkig efter en god sko til en målmand, skal du ikke nødvendigvis købe en stor og tung håndboldsko. Det kommer også an på, hvilken spillertype du er, og hvad du føler dig mest komfortabel med. Det er altså et godt råd fra mig at man som målmand får sig en let sko.

Adidas Handball Spezial Håndboldsko

adidas handball spezial ny

Denne model er en ren klassiker. Modellen har eksisteret siden 80´erne. Adidas har sidenhen optimeret skoens evne til at stødabsorbere, og de har også valgt andre kvaliteter.

De fleste håndboldspillere kender skoen her. Det eneste minus ved skoen er, at den ikke giver nær så meget støtte, som en normal håndboldsko giver. Til gengæld er den super effektiv for en målmand, som hurtigt skal bevæge sig frem og tilbage. Til det formål er den let, lækker og fleksibel.

For nyligt kom Adidas på markedet med en ny model af Handball Spezial, som dog ikke har til hensigt at erstatte den normale. Den nye model giver blot en tand bedre stødabsorbering og stabilitet, så den med stor fordel også kan bruges af markspillere.

Alt i alt er dette en super sko, som i lang tid – og som kommer til at være det i lang tid endnu – har været en bestseller.

Klik her for at købe uden ekstra stødabsorbering Klik her for at købe med ekstra stødabsorbering

Håndboldsko til markspillere

Jeg har herunder samlet markedets bedste håndboldsko til markspillere. Priserne varierer, og du vil derfor godt kunne finde en sko, der passer til dit budget. Fælles for alle skoene er bare, at kvaliteten er i orden.

Asics Gel-Tactic 2

Asics Gel-tactic 2 håndboldsko

Asics Gel-Tactic 2 er den nye herre og dame håndboldsko fra Asics. Du får den optimale kombination mellem alle de vigtigste funktioner i en håndboldsko; åndbarhed, stødbabsorbering, stabilitet og støtte.

Udover de vigtigste funktioner kommer skoen med den bedste hælstøtte, som nogensinde er set på markedet.

Stødabsorberingen er en fantastisk støtte, mens ydersålen er opdelt i hele seks forskellige zoner, som alle seks yder sit helt specielle for at give en fantastisk stabilitet og støtte under håndboldspillet.

En anbefalelsesværdig håndboldsko fra Asics- gennemtestet og godkendt af verdens bedste håndboldspillere!

Klik her for at købe herreskoen

Klik her for at købe dameskoen

Asics Gel Blast FF

Asics Gel BlastGel Blast FF er en helt ny herre håndbold fra Asics, og sjældent er der set så god speed i en håndboldsko før!

Snuden af skoen er lavet med en helt bestemt teknologi, så du får en tidligere uset fremdrift på det indendørs halgulv.

Skoen er skabt til hurtige og især fintestærke håndboldspillere, som vil have hurtige vendinger og sprints, da Gel Blast har tæt kontaktflade til underlaget.

På trods af at skoen har tæt kontakt til underlaget, skal stødabsorberingen stadig ikke undervurderes. Skoen har en rigtig god stødabsorbering og stabilitet grundet revolutionerende teknologier fra Asics.

Hvis du køber denne håndboldsko, tør jeg godt love, at du ikke fortryder det! Og derudover vil du helt sikkert være den smarteste på hele håndboldbanen.

Klik her for at købe skoen

Adidas Stabil Bounce

Adidas stabil bounce håndboldskoÅrets herre håndboldsko fra Adidas – Stabil Bounce! En forbedret udgave af den tidligere bestseller Stabil Bounce.

I Stabil Bounce får du en håndboldsko med den revolutionerende teknologi BOUNCE fra Adidas, som giver måske markedets bedste stabilitet og stødabsorbering.

Udover disse funktioner får du også en uovertruffen åndbarhed og luftventilation, da næsten hele overdelen er lavet i et net-materiale, som effektivt lufter fødderne samt transporterer sveden væk.

Sidst men ikke mindst giver Stabil Bounce fra Adidas dig en fantastisk hælstøtte, med en støbt og fast hælkappe.

Sæsonens bestseller til herre indenfor håndboldsko – og med det måske fedeste design nogensinde!

Klik her for at købe skoen

Asics Gel-Rocket 9

Asics gel rocket 9 damehåndboldskoGel-Rocket 9 fra Asics er en fantastisk damehåndboldsko, som for de fleste er ukendt, men er en helt igennem fantastisk klassiker.

GEL-teknologien fra Asics giver en uovertruffen stødabsorbering og stabilitet, da det skaber en returenergi fra dit løb.

Over tæerne er overdelen forsynet med et net-materiale, som sikrer, at tæerne holdes tørre og komfortable.

Asics Gel-Rocket 9 har en enestående pasform på din fod, og holder effektivt din fod i balance med Trussic System-teknologien fra Asics.

En enestående klassiker fra Asics, som kan anbefales til den kvalitets- men prisbevidste dame håndboldspiller!

Klik her for at købe skoen

Skostørrelser

Det er faktisk ikke ret svært at finde din skostørrelse, når du skal ud og købe håndboldsko. Det du skal gøre er at lægge 1,5 til 2 numre til, når du køber en håndboldsko.

Husk på at håndboldskoen skal sidde tæt. Det nytter altså ikke noget, at den er lidt for stor. – Hvis den er det kan det gøre risikoen for skader større.

Håndboldsko til brede fødder

Nu er jeg flere gange blevet stillet følgende spørgsmål: “Jeg har brede fødder – hvilke håndboldsko skal jeg så vælge?”

Nu har jeg selv forholdsvis brede fødder, og jeg har igennem årene fundet ud af, at Hummel og Puma laver nogle ret brede sko. Jeg har selv altid spillet i Puma håndboldsko, da jeg bedst kan lide mærket. Men det er selvfølgelig en smagssag. Hvis du har brede fødder, så bør du vælge et par håndboldsko fra enten Puma eller Hummel.

Hvilket mærke skal jeg vælge?

Nogle sportsmærker udvikler altid nogle gode håndboldsko. Jeg vil gerne remse 3 gode håndboldmærker op. Hvis du køber håndboldsko fra disse mærker, er du altid sikret god kvalitet:

Hummel håndboldsko

Du kommer ikke uden om Hummel. De har altid udviklet nogle fantastiske håndboldsko, og derfor ser du også rigtig mange professionelle håndboldspillere bruge deres sko. Ikoner som Mikkel Hansen og Daniel Narcisse bruger eksempelvis Hummel håndboldsko. Mere specifikt bruger de Hummel Celestial Court X7. Skoen koster faktisk ikke mere end 800 kroner.
Hummel laver både håndboldsko til voksne og børn. Ligeledes laver de selvfølgelig også designs til herre og damer. Overordnet set vil en Hummel håndboldsko altid kunne tilbyde høj komfort, god stødabsorbering og åndbare egenskaber.

Puma håndboldsko

Puma er mit favoritmærke. Sammenligner man Puma-kvalitet med Hummel-kvalitet, så får man det samme. Men hvis du går meget op i designet (hvilket jeg gør), så er Puma uden tvivl det bedste valg. Puma forsøger altid at udvikle deres håndboldsko i mange forskellige farver og varianter. Hummel er til gengæld lidt mere traditionel og udvikler ikke deres håndboldsko i ret mange forskellige farver.

Asics håndboldsko

Asics er et mærke som de fleste forbinder med løb. Men de laver faktisk nogle rigtig fine håndboldsko. Deres sko kendetegnes ved en virkelig god stødabsorbering og en god holdbarhed. Hvis du har smerter i ryggen, hælen eller andre lignende steder, så bør du vælge et par håndboldsko fra Asics.

Adidas håndboldsko

Adidas er en af verdens største sportsbrands, men er først de senere år kommet ind på markedet for håndboldsko – hvis man selvfølgelig ser bort fra deres klassiker Handball Spezial. Men med deres erfaringer fra især Handball Spezial snakkes der allerede nu om, at Adidas er verdens måske bedste mærke indenfor håndboldsko.

Mizuno håndboldsko

Mizuno er et nyere mærke i Europa, som kommer til helt fra Asien. De seneste år har Mizuno virkelig fået fat på det europæiske marked, og har lavet nogle store håndboldsko, som er mange professionelle håndboldspillere spiller i.

Tips til billige håndboldsko

Hvis du er på udkig efter et par billige håndboldsko, så kan jeg informere dig om, at der kan gøres et kup i rigtig mange forskellige outlets. Sport 24 har nogle outlets fordelt rundt omkring i landet, og disse butikker har ofte nogle virkelig gode tilbud på håndboldsko.

Dog skal du være opmærksom på, at disse gode tilbud ikke altid findes. Det er tit sæsonpræget. I slutningen og lige i starten af sæsonen kan du ofte finde nogle gode håndboldsko, som måske er udgået. Af den grund sælges de til nogle meget gode priser.

Hvis du ikke har tid til at vente, hvilket jeg sagtens kan forstå, så kan du tage et kig på de håndboldsko, som jeg har anbefalet ovenfor.

Håndboldsko til børn

Specielt for barnet er det meget vigtigt med en god håndboldsko. Fødderne skal i en ung alder ikke skades. Det nytter bare ikke noget at rende rundt i nogle almindelige udendørs sko. Fødderne vil på ingen måde få den samme støtte som ved nogle sko, der er designet og bygget til håndbold.

Vi har selvfølgelig også skrevet om decideret håndboldsko til børn. Den artikel/guide skal du være mere end velkommen til at læse.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/6 (13 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)
Håndboldsko, 5.5 out of 6 based on 13 ratings
 • March 2015
 • October 2014

 • 5 Responses

  1. Maria
   Maria July 13, 2015 at 10:02 am |

   Hej,

   Tak for en god artikel. Den giver et godt overblik. Min søn er målmand og leder efter nogle gode håndboldsko. Jeg har ikke forstand på hvad man skal vælge. Jeg kan se, at I skriver, Adidas Spezial er en god sko. Jeg er bare bange for at der ikke er nok støtte i den. Er det bare mig der er helt galt på den, eller?
   Min søn er 13 år gammel.

   Mvh
   Maria

   Reply
  2. Winnie feldtmose
   Winnie feldtmose August 4, 2015 at 8:47 am |

   Min datter på 10 bruger str 40 i sko og har en meget bred fod og vi har virkelig svært ved at finde en god Håndboldsko til hendes fod…. Vi har prøvet asics og adidas stabilo uden held pt er hun mest den gamle adidas model uden den store støtte, og da hun er en tung spiller syntes jeg det er no go. Er der steder der kan måle hendes fødder og hjælpe eller kan du anbefale en bred model

   Winnie

   Reply
  3. Rebecca
   Rebecca January 25, 2016 at 3:55 pm |

   Hej Kasper

   Jeg leder efter en let håndboldsko, og hvor foden er så tæt på gulvet som muligt. Dette fordi jeg er fløjspiller. Jeg har kigget lidt på Adizero Counterblast 7. Har du hørt om denne model? I så fald kan den anbefales?

   Reply

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.