Håndboldsko

Når du begynder på at spille håndbold, er et par håndboldsko et “must”. Det skal gerne være et par lækre sko, som giver foden god støtte samtidig med, at skoen giver stødabsorbering.

Det er nemlig ikke nok med at have et par almindelige sko, når der dyrkes håndbold. Håndboldskoen er specielt opbygget, så du får den optimale støtte på foden. – Støtten som håndboldskoen giver er blandt andet når du hopper, vrider, falder, drejer og lander. Støtten er altså med til at forebygge skader.

Markedet er kæmpe, og det kan være rigtig svært at finde ud af, hvilke sko der er de bedste. Derfor har vi lavet denne side, hvor vi tager udgangspunkt i tre håndboldsko, som vores eksperter mener, er de bedste på markedet i skrivende stund.

Klik her for at se udvalget af håndboldsko

Håndboldsko til målmand

Målmænd skal ikke nødvendigvis have nogle kæmpe og tunge håndboldsko med en tyk sål. Rigtig mange målmænd bruger den sko, der hedder Adidas Handball Spezial. Målmanden kan bevæge sig ekstremt hurtigt i skoen samtidig med, at skoen har de vigtigste ting, en håndboldsko skal have.

Så hvis du er på udkig efter en god sko til en målmand, skal du ikke nødvendigvis købe en stor og tung håndboldsko. Det kommer også an på, hvilken spillertype du er, og hvad du føler dig mest komfortabel med. Det er altså et godt råd fra mig at man som målmand får sig en let sko.

Adidas Handball Spezial håndboldskoHandball spezial er en ren klassiker

Denne model er en ren klassiker. Modellen har eksisteret siden 80´erne. Adidas har sidenhen optimeret skoens evne til at stødabsorbere, og de har også valgt andre kvaliteter.

De fleste håndboldspillere kender skoen her. Det eneste minus ved skoen er, at den ikke giver nær så meget støtte, som en normal håndboldsko giver. Til gengæld er den super effektiv for en målmand, som hurtigt skal bevæge sig frem og tilbage. Til det formål er den let, lækker og fleksibel.

Alt i alt er dette en super sko, som i lang tid – og som kommer til at være det i lang tid endnu – har været en bestseller.

Klik her for at købe skoen

Håndboldsko til markspillere

Jeg har herunder samlet markedets bedste håndboldsko til markspillere. Priserne varierer, og du vil derfor godt kunne finde en sko, der passer til dit budget. Fælles for alle skoene er bare, at kvaliteten er i orden.

Hummel Celestial Court X7x7

Hummel Celestial Court X7, også kendt som Mikkel Hansen håndboldsko, er en helt fantastisk håndboldsko fra Hummel, hvilket også er grunden til at verdensstjerner som Mikkel Hansen, Anders Eggert og René Toft Hansen spiller i den.

Dette er den nyeste Mikkel Hansen håndboldsko, efterfølgeren til den gule håndboldsko, som blev lanceret under EM 2014 i Danmark.

Denne håndboldsko har en helt unik stabilitet, åndbarhed og stødabsorbering. Derudover er Hummel Celestial Court X7 lavet med en speciel fitzone, som gør, at skoen føles som at have en sok på, hvilket er en stor fordel på håndboldbanen.

I forfoden og hælen er denne håndboldsko fremstillet med en teknologiet kaldet EVA, hvilket sikrer en fantastisk stødabsorbering.

Klik her for at købe skoen

Asics Gel-Tactic

Asics gel tacticDenne sko er et af Asics nyeste skud på stammen. Skoen er udstyret med en to lags SpEVA mellemsål og et synligt Rarefoot GEL Cushioning System. Alt dette er med til at give skoen er virkelig god stødabsorbering.

I forhold til den gamle model så er der også andre steder, hvor skoen er blevet optimeret og forbedret. Se for eksempel på ydeevnen og åndbarheden. Asics har på begge områder formået at opnå bedre ydeevne og åndbarhed.

En anden fordel ved skoen er også, at Asics har tilføjet beskyttelse til tåen. Når man hopper og løber rundt i hallen, er det vigtigt, at foden er beskyttet ordentligt. Med tå-beskyttelsen er du godt sikret.

Skoen fås i en dame og herre variant. Derudover fås den i 5 forskellige farver. Den sælges til en fornuftig pris. Alt i alt kan jeg varmt anbefale skoen, hvis den skal bruges til håndbold.

Klik her for at købe skoen

Skostørrelser

Det er faktisk ikke ret svært at finde din skostørrelse, når du skal ud og købe håndboldsko. Det du skal gøre er at lægge 1,5 til 2 numre til, når du køber en håndboldsko.

Husk på at håndboldskoen skal sidde tæt. Det nytter altså ikke noget, at den er lidt for stor. – Hvis den er det kan det gøre risikoen for skader større.

Håndboldsko til brede fødder

Nu er jeg flere gange blevet stillet følgende spørgsmål: “Jeg har brede fødder – hvilke håndboldsko skal jeg så vælge?”

Nu har jeg selv forholdsvis brede fødder, og jeg har igennem årene fundet ud af, at Hummel og Puma laver nogle ret brede sko. Jeg har selv altid spillet i Puma håndboldsko, da jeg bedst kan lide mærket. Men det er selvfølgelig en smagssag. Hvis du har brede fødder, så bør du vælge et par håndboldsko fra enten Puma eller Hummel.

Hvilket mærke skal jeg vælge?

Nogle sportsmærker udvikler altid nogle gode håndboldsko. Jeg vil gerne remse 3 gode håndboldmærker op. Hvis du køber håndboldsko fra disse mærker, er du altid sikret god kvalitet:

Hummel håndboldsko

Du kommer ikke uden om Hummel. De har altid udviklet nogle fantastiske håndboldsko, og derfor ser du også rigtig mange professionelle håndboldspillere bruge deres sko. Ikoner som Mikkel Hansen og Daniel Narcisse bruger eksempelvis Hummel håndboldsko. Mere specifikt bruger de Hummel Celestial Court X7. Skoen koster faktisk ikke mere end 800 kroner.

Hummel laver både håndboldsko til voksne og børn. Ligeledes laver de selvfølgelig også designs til herre og damer. Overordnet set vil en Hummel håndboldsko altid kunne tilbyde høj komfort, god stødabsorbering og åndbare egenskaber.

Puma håndboldsko

Puma er mit favoritmærke. Sammenligner man Puma-kvalitet med Hummel-kvalitet, så får man det samme. Men hvis du går meget op i designet (hvilket jeg gør), så er Puma uden tvivl det bedste valg. Puma forsøger altid at udvikle deres håndboldsko i mange forskellige farver og varianter. Hummel er til gengæld lidt mere traditionel og udvikler ikke deres håndboldsko i ret mange forskellige farver.

Asics håndboldsko

Asics er et mærke som de fleste forbinder med løb. Men de laver faktisk nogle rigtig fine håndboldsko. Deres sko kendetegnes ved en virkelig god stødabsorbering og en god holdbarhed. Hvis du har smerter i ryggen, hælen eller andre lignende steder, så bør du vælge et par håndboldsko fra Asics.

Tips til billige håndboldsko

Hvis du er på udkig efter et par billige håndboldsko, så kan jeg informere dig om, at der kan gøres et kup i rigtig mange forskellige outlets. Sport 24 har nogle outlets fordelt rundt omkring i landet, og disse butikker har ofte nogle virkelig gode tilbud på håndboldsko.

Dog skal du være opmærksom på, at disse gode tilbud ikke altid findes. Det er tit sæsonpræget. I slutningen og lige i starten af sæsonen kan du ofte finde nogle gode håndboldsko, som måske er udgået. Af den grund sælges de til nogle meget gode priser.

Hvis du ikke har tid til at vente, hvilket jeg sagtens kan forstå, så kan du tage et kig på de håndboldsko, som jeg har anbefalet ovenfor.

Håndboldsko til børn

Specielt for barnet er det meget vigtigt med en god håndboldsko. Fødderne skal i en ung alder ikke skades. Det nytter bare ikke noget at rende rundt i nogle almindelige udendørs sko. Fødderne vil på ingen måde få den samme støtte som ved nogle sko, der er designet og bygget til håndbold.

Vi har selvfølgelig også skrevet om decideret håndboldsko til børn. Den artikel/guide skal du være mere end velkommen til at læse.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.6/6 (11 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Håndboldsko, 5.6 out of 6 based on 11 ratings
 • March 2015
 • October 2014

 • 5 Responses

  1. Maria
   Maria July 13, 2015 at 10:02 am |

   Hej,

   Tak for en god artikel. Den giver et godt overblik. Min søn er målmand og leder efter nogle gode håndboldsko. Jeg har ikke forstand på hvad man skal vælge. Jeg kan se, at I skriver, Adidas Spezial er en god sko. Jeg er bare bange for at der ikke er nok støtte i den. Er det bare mig der er helt galt på den, eller?
   Min søn er 13 år gammel.

   Mvh
   Maria

   Reply
  2. Winnie feldtmose
   Winnie feldtmose August 4, 2015 at 8:47 am |

   Min datter på 10 bruger str 40 i sko og har en meget bred fod og vi har virkelig svært ved at finde en god Håndboldsko til hendes fod…. Vi har prøvet asics og adidas stabilo uden held pt er hun mest den gamle adidas model uden den store støtte, og da hun er en tung spiller syntes jeg det er no go. Er der steder der kan måle hendes fødder og hjælpe eller kan du anbefale en bred model

   Winnie

   Reply
  3. Rebecca
   Rebecca January 25, 2016 at 3:55 pm |

   Hej Kasper

   Jeg leder efter en let håndboldsko, og hvor foden er så tæt på gulvet som muligt. Dette fordi jeg er fløjspiller. Jeg har kigget lidt på Adizero Counterblast 7. Har du hørt om denne model? I så fald kan den anbefales?

   Reply

  Leave a Reply